Strona główna › Forums › Sprawy organizacyjne › Zauważone błędy
Testuję pod MorphOSem, przeglądarka OWB – to mój główny system w domu :). Ale w pracy pod windą i FF jest to samo.
Sprawdziłem pod pozostałymi wiadomościami na głównej i ten sam błąd wywala. Nie wiem, czy to ważne, ale mam inną czcionkę na forum (tutaj) i inną pod wiadomościami, tam gdzie nie mogę opublikować. To nie jest jakiś problem, ale piszę, że jest takie coś.
u mnie jest tak samo – po zalogowaniu (na górze się pojawia napis „Jak się masz, wali7?”) okno logowania jest wciąż otwarte i zachęca do logowania wyglądając dokładnie tak samo jak przed zalogowaniem
sprawdzone na firefoksie pod OpenSuse
Wiemy, zostawiliśmy to na później 😉
Co do komentowania – teraz wszystko powinno już banglać.
Pampers: Teraz jest ok, dzięki.
No to jeszcze jedno znalazłem. Jestem w temacie zmiany na morphos.pl, jestem zalogowany, klikam w link i przenosi mnie tutaj, gdy nie jestem zalogowany to po kliknięciu w link wyskakuje nie znaleziono.
No to jeszcze jedno znalazłem. Jestem w temacie zmiany na morphos.pl, jestem zalogowany, klikam w link i przenosi mnie tutaj, gdy nie jestem zalogowany to po kliknięciu w link wyskakuje nie znaleziono.
Trochę zaprzeczasz sam sobie bo piszesz, że jesteś zalogowany i klikasz w link ale zaraz piszesz, że nie jesteś zalogowany 😉 Jeżeli chodzi o link do tego tematu to temat ten jest niewidoczny dla niezalogowanych użytkowników, więc nawet jeżeli niezalogowany wejdzie w ten topic to dostanie info, że go nie znaleziono.
No to pasuje, bo jak jestem zalogowany to mogę wejść, a jak nie jestem zalogowany to nie mogę wejść.
W najnowszym Safari dla OSX Mavericks to pomarańczowe pole “LOGOWANIE / NIE MASZ KONTA? ZAREJESTRUJ SIĘ.” i to granatowe pod nim są trochę skopane. Zwłaszcza to niżej – jest zupełnie nieczytelne. Na OWB oczywiście jest ok. 🙂
Założyłem temat, dodałem link za pomocą przycisku lin i najpierw tekst od miejsca postawienia kursora do końca wypowiedzi był na niebiesko jako lin, a później po poprawce (wykasowałem link i wstawiłem znowu) w ogóle go nie widać (zaznaczyłem opcję otwórz w nowym oknie, dałem tytuł mój PM). Być może ja coś robię źle. Poza tym fajny pomysł/funkcjonalność z zakładką link. Dałbym ciut ciemniejsze edytuj, bo chwilę patrzyłem i nie widziałem gdzie jest ;). Pozdrawiam
Linux debiam/chrome:
Zupełnie nieczytelne linki sekcji “Polecamy” – widać właściwie tylko pierwsze litery…
Nie można się zarejestrować w normalny sposób.
Z głównej strony
Jak udało się zarejestrować? Podczas próby skomentowania pojawiło się inne okienko (typowe dla WordPressa). W nim wypełniłem dane i po kliknięciu “Wyślij” zobaczyłem błąd identyczny jak na obrazku wyżej ale przyszło na e-mail potwierdzenie – udało się ;]
W każdym razie w normalny, domyślny sposób, nie da się zarejestrować. Może to być pośrednia przyczyna małego ruchu tutaj na forum 😉
Przydałaby się informacja na górze z wątkami forum, że okienko logowania do forum znajduje się w sekcji Home. Nie jest to intuicyjne, a to kolejny kamyk do potknięcia się na nim – mniej logowań, mniejsza aktywność.
Ostatnio (tuż przed połową października) strona wysypała się przez wtyczkę NexGen do galerii. Ja tę wtyczkę wyłączyłem i strona zadziałała, ale… Przestały być widoczne tapety do pobrania, które były na głównej. Dzisiaj miałem trochę czasu posiedzieć i widzę, że tych plików w galerii mediów na dysku nie ma (po FTP widać że są w oddzielnym katalogu).
Przy okazji zauważyłem, że jest 34 wtyczki. To jest o wiele za dużo i ciągle (kilka razy do roku) są problemy. 10 wyłączonych przeze mnie (oczywiście nie od razu tylko w przeciągu lat). Te, które są wyłączone, mają wgrane odpowiedniki, które mają aktualizacje, ewentualnie wiązało się to z konsolidacją kilku wtyczek w jedną. To testowałem, jak trzeba było to wgrywałem nowe awatary. Są pewne zależności i to nie jest proste pozbyć się tego balastu. Na pewno nie można dokładać nowych, zwłaszcza jeśli dublują się niektóre funkcje. Ale ciągle widzę, że pewne rzeczy dzieją się “same”.
Zasadniczo na dzisiaj jest nierozwiązana zagadka dlaczego waldiamiga nie może się logować. Ja mogę jako admin i jako użytkownik. Widzę też, że np. Jacek zakładał drugi raz konto i ani razu się nie logował. Nie ma komunikacji, nikt się nie odzywa czy coś nie działa.
Wyłączyłem wtyczkę “Advanced Editor Tools”, bo bardzo utrudniała pisanie nowych postów, zresztą ona traci wsparcie z końcem tego roku.
Założyłem w głównym menu strony nową zakładkę “Strefa zrzutu” i tam dałem podręczniki MorphOS-a Adama Zalepy i tapety (wgrane od nowa, a ‘jobba’ dodałem zoptymalizowane, bo miały po 13 MB).
Jakby gdzieś brakowało obrazków proszę dać znać.
Copyright 2014 - Wszelkie prawa zastrzeżone MorphOS.pl