Strona główna › Forums › Klub dyskusyjny › Rejestracja MorphOSa – wykres
Witam,
Może nie wszyscy czytają MorphZone, więc pozwolę sobie podlinkować wykres rejestracji MOSa 2.x w ciągu ostatnich kilku lat:
Jeśli ktoś chciałby coś dodać (data i numer rejestracji, albo jakiś konstruktywny komentarz) to ja bardzo poproszę.
Łoj. A czemu link nie zadziałał? Bo linkuje do obrazka?
Już działa. Zapomniałem uwzględnić tyldy w dopuszczalnych w URL znakach specjalnych. A co do samego wykresu, cóż, trend jest stały i rosnący, co cieszy. Liczę na skok rzędu 200 – 300 sztuk po ukazaniu się wersji obsługującej PowerBooka.
No właśnie, krzywa się trochę "spłaszcza" ostatnio. Miejmy nadzieję, że 2.8 będzie przynajmniej takim boosterem jak 2.4.
Ciekawe na ilu użytkowników to się przekłada, a ilu ma po parę licencji. Fajnie by było, gdyby z nową wesją doszło te 200-300 rejestracji, dających jednocześnie nowych użytkowników. Choć wiadomo, każda rejestracja, nawet w przypadku osoby mającej licencję, jest cenna, bo jest, jak myślę, bodźcem do dalszej pracy teamu.
Trudno to oszacować, ale jest to w pewnym stopniu równoważone darmowymi licencjami dla członków teamu i betatesterów. Oczywiście nie są one ujęte w powyższych numerkach, a jest to co najmniej 30 osób.
Może dla nas – szarych userów, ale ktoś w teamie wie (ten "ktoś" kto ma wgląd w bazę danych osobowych – z poprawką na istnienie kilku morphosowców z tym samym imieniem i nazwiskiem).
Też nie do końca, sprzedałem pega z systemem zarejestrowanym na mnie. Nie wiem czy nowy właściciel poinformował MOS Team że chce zmienić dane osobowe w kluczu…
Też nie do końca, sprzedałem pega z systemem zarejestrowanym na mnie. Nie wiem czy nowy właściciel poinformował MOS Team że chce zmienić dane osobowe w kluczu…
Jak miałem efikę to nie zmieniałem danych i system był na poprzedniego własciciela.
Wyraźnie też widać, że obecna przerwa w relese (po 2.7) jest najdłuższa w całej historii MOSa2.x.
Moim zdaniem świadczy to, że MOS Team przyczaił się niczym tygrys do skoku (PowerBook 🙂 ).
Oby tylko ten skok przyniósł podobny skok w ilości nowych rejestracji. A z newsów – ponoć wersja obsługujące PowerBooki (nosząca numer 3.0!) będzie wydana jeszcze w tym roku (pogłoski z Amiganoid 2011).
Myślę, że wydanie MOSa na PowerBooki przyniesie skok w ilości rejestracji. To przecież będzie pierwszy laptop na którym będzie można natywnie uruchomić amigowy soft. AROSa nie biorę pod uwagę, z uwagi na brak emulacji 68k w systemie (szkoda, że tego nie ma – z uwagi na ten jeden brak moje zainteresowanie AROSem jest zerowe).
News miesiąca ! Się doczekać już nie mogę
I małe zgaszenie – oficjalnie potwierdzono, że chodzi o grudzień bieżącego roku. Coś czuję, że powtórzy się sytuacja z "Q1", gdzie wspomniana data okazała się 31.04. o godzinie 23:59. Przypominam, że pociągnęło to za sobą ciężką nerwicę u licznych MOSowiec oraz szereg niewinnych ofiar w Białymstoku.
Jakich ofiar?
Copyright 2014 - Wszelkie prawa zastrzeżone MorphOS.pl