MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Strona główna Forums Klub dyskusyjny Rejestracja MorphOSa – wykres

Widok 15 wpisów - 1 z 15 (of 29 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
    recedentrecedent
    Participant

Witam,

Może nie wszyscy czytają MorphZone, więc pozwolę sobie podlinkować wykres rejestracji MOSa 2.x w ciągu ostatnich kilku lat:

tiu tiu…

Jeśli ktoś chciałby coś dodać (data i numer rejestracji, albo jakiś konstruktywny komentarz) to ja bardzo poproszę.

recedentrecedent
    Participant

Łoj. A czemu link nie zadziałał? Bo linkuje do obrazka?

Participant
    Łoj. A czemu link nie zadziałał? Bo linkuje do obrazka?

Już działa. Zapomniałem uwzględnić tyldy w dopuszczalnych w URL znakach specjalnych. A co do samego wykresu, cóż, trend jest stały i rosnący, co cieszy. Liczę na skok rzędu 200 – 300 sztuk po ukazaniu się wersji obsługującej PowerBooka.

recedentrecedent
    Participant
    trend jest stały i rosnący, co cieszy. Liczę na skok rzędu 200 – 300 sztuk po ukazaniu się wersji obsługującej PowerBooka.

No właśnie, krzywa się trochę "spłaszcza" ostatnio. Miejmy nadzieję, że 2.8 będzie przynajmniej takim boosterem jak 2.4.

Participant

Ciekawe na ilu użytkowników to się przekłada, a ilu ma po parę licencji. Fajnie by było, gdyby z nową wesją doszło te 200-300 rejestracji, dających jednocześnie nowych użytkowników. Choć wiadomo, każda rejestracja, nawet w przypadku osoby mającej licencję, jest cenna, bo jest, jak myślę, bodźcem do dalszej pracy teamu.

Participant
    Ciekawe na ilu użytkowników to się przekłada, a ilu ma po parę licencji.

Trudno to oszacować, ale jest to w pewnym stopniu równoważone darmowymi licencjami dla członków teamu i betatesterów. Oczywiście nie są one ujęte w powyższych numerkach, a jest to co najmniej 30 osób.

recedentrecedent
    Participant
    Trudno to oszacować

Może dla nas – szarych userów, ale ktoś w teamie wie (ten "ktoś" kto ma wgląd w bazę danych osobowych – z poprawką na istnienie kilku morphosowców z tym samym imieniem i nazwiskiem).

kjbkjb
    Participant
    Może dla nas – szarych userów, ale ktoś w teamie wie (ten "ktoś" kto ma wgląd w bazę danych osobowych – z poprawką na istnienie kilku morphosowców z tym samym imieniem i nazwiskiem).

Też nie do końca, sprzedałem pega z systemem zarejestrowanym na mnie. Nie wiem czy nowy właściciel poinformował MOS Team że chce zmienić dane osobowe w kluczu…

EnderEnder
    Participant

Też nie do końca, sprzedałem pega z systemem zarejestrowanym na mnie. Nie wiem czy nowy właściciel poinformował MOS Team że chce zmienić dane osobowe w kluczu…

Jak miałem efikę to nie zmieniałem danych i system był na poprzedniego własciciela.

Participant

Wyraźnie też widać, że obecna przerwa w relese (po 2.7) jest najdłuższa w całej historii MOSa2.x.
    Moim zdaniem świadczy to, że MOS Team przyczaił się niczym tygrys do skoku (PowerBook 🙂 ).

recedentrecedent
    Participant
    Wyraźnie też widać, że obecna przerwa w relese (po 2.7) jest najdłuższa w całej historii MOSa2.x.
    Moim zdaniem to dowód, że MOS Team przyczaił się niczym tygrys do skoku (PowerBook 🙂 ).

Oby tylko ten skok przyniósł podobny skok w ilości nowych rejestracji. A z newsów – ponoć wersja obsługujące PowerBooki (nosząca numer 3.0!) będzie wydana jeszcze w tym roku (pogłoski z Amiganoid 2011).

Participant

Myślę, że wydanie MOSa na PowerBooki przyniesie skok w ilości rejestracji. To przecież będzie pierwszy laptop na którym będzie można natywnie uruchomić amigowy soft. AROSa nie biorę pod uwagę, z uwagi na brak emulacji 68k w systemie (szkoda, że tego nie ma – z uwagi na ten jeden brak moje zainteresowanie AROSem jest zerowe).

waldiamigawaldiamiga
    Participant
    . A z newsów – ponoć wersja obsługujące PowerBooki (nosząca numer 3.0!) będzie wydana jeszcze w tym roku (pogłoski z Amiganoid 2011).

News miesiąca ! Się doczekać już nie mogę

recedentrecedent
    Participant
    News miesiąca ! Się doczekać już nie mogę

I małe zgaszenie – oficjalnie potwierdzono, że chodzi o grudzień bieżącego roku. Coś czuję, że powtórzy się sytuacja z "Q1", gdzie wspomniana data okazała się 31.04. o godzinie 23:59. Przypominam, że pociągnęło to za sobą ciężką nerwicę u licznych MOSowiec oraz szereg niewinnych ofiar w Białymstoku.

Participant
    oraz szereg niewinnych ofiar w Białymstoku.

Jakich ofiar?

Widok 15 wpisów - 1 z 15 (of 29 wszystkich)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.