MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Strona główna Forums Sprzęt Pegasos I April II

Widok 8 wpisów - 1 z 8 (of 8 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
    gilban
    Participant

Postanowiłem zostać kaskaderem i zakupić komputer z zarejestrowanym Mosem 2.7. Skoro już nim zostałem, poszukuję ludzi, którzy ten sprzęt mają i używają w celu wymiany doświadczeń. Osobiście mi się komputer podoba a system jeszcze bardziej. Jednak chciałbym z niego jeszcze więcej wycisnąć niż do tej pory wycisnąłem i proszę obecnych użytkowników aby się ujawnili i zechcieli porozmawiać.

krashan
    Participant
    poszukuję ludzi, którzy ten sprzęt mają

Znalezienie takowych może być trudne, Pegasos I to unikat teraz.

recedent
    Participant

Było onegdaj coś takiego jak "Pegasos Book", nawet kilka edycji toto miało… Myślę, że przydałby Ci się ten pdf. Poszukam w swoich archiwach (miałem nawet gdzieś częściowo przetłumaczonego).

recedent
    Participant

No i znalazło się… W przyrodzie nic nie ginie. Przydatny może być tom drugi (w którym opisywany jest sam sprzęt, różnice między Pegiem I i II, dostępne wersje "jedynki" i czym się różnią… – ten akurat mam po polsku). Tom trzeci dotyczy MorphOSa (nieaktualny, opisuje wersję 1.4.5), a czwarty – Linuksa i OSX. Gdybyś potrzebował to daj znać, choćby na oboedent(at)poczta.onet.pl

norbi
    Participant

Czy będzie coś tam na temat IKARUS CONSOLE ?

recedent
    Participant
    Czy będzie coś tam na temat IKARUS CONSOLE ?

To byłby zbytek szczęścia… Niestety, to nie serwisówka bplanu, tylko dość obszerna instrukcja użytkownika autorstwa Geoffreya Charry. Zresztą, okazało się że leży jeszcze na MorphOS Files (co prawda po angielsku, ale tom drugi po polsku można znaleźć na przykład tutaj).

OlaHughson
    Participant
    Postanowiłem zostać kaskaderem i zakupić komputer z zarejestrowanym Mosem 2.7. Skoro już nim zostałem, poszukuję ludzi, którzy ten sprzęt mają i używają w celu wymiany doświadczeń. Osobiście mi się komputer podoba a system jeszcze bardziej. Jednak chciałbym z niego jeszcze więcej wycisnąć niż do tej pory wycisnąłem i proszę obecnych użytkowników aby się ujawnili i zechcieli porozmawiać.

Ja mam, ale nie mam doświadczeń ;o
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/14556313/Snap-2%20-%201440x900x24.png

gilban
    Participant

Ja już nie mam tego sprzętu, tylko Mini Maka 1,5 GHz z 64 Vram, z najnowszym Mosem. Mini mak przy tym sprzęcie to jest jak odrzutowiec. Ale za to między czasie zdobyłem duże doświadczenie, choć wiadomo, że nie wszystko jeszcze wiem.

Widok 8 wpisów - 1 z 8 (of 8 wszystkich)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.