MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
Widok 3 wpisów - 1 z 3 (of 3 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
    ede
    Participant

Poszukuję archiwum z tym programem w wersji na MorphOS – nazywało się to tak: V14_MorphOsPPc.zip
    Wayback machine niestety zawiodło :] także jak ktoś posiada to bardzo proszę o link, ew. na e-mail (z ppa).

Dodam jeszcze, że w archiwum kray.lha znajdującym się na stronie Stefkosa jest wersja 1.21c, w zasadzie mam już/dopiero pewność, że to nie tylko pomyłka z numerem wersji. Fajnie byłoby gdyby binarka 1.4 znów była dostępna, ta 1.21c jest nie do ugryzienia na dłuższą metę – po prostu masa rzeczy z 1.4 w niej nie funkcjonuje.

Ps. MDW może Ty masz ? na PPA pod newsem napisałeś, że sprawdzisz 😛

Gość
    Participant

Podeslalem na priva, sprawdz

ede
    Participant
    Podeslalem na priva, sprawdz

Thx . Na pierwszy rzut śmiga 2x szybciej niż wersja powerup z aminetu, działa photon mapping, jak i również większość przykładowych scen jakie udało mi się zdobyć.
    Zbudowałem nawet na tą okoliczność swego rodzaju skansen dla 1.4. Mianowicie pozbierałem wszelakie dostępne/niedostępne materiały i poskładałem w formie html-a, tak aby
    wszystko było w jednym miejscu, estetycznie i czytelnie. Jednak w ramach ostatecznych testów wersji mosowej ugrzązłem z jedną dość zawansowaną, przykładową scenką i jakby tu rzec … otworzyłem sobie puszkę pandory . Otóż jest jakiś problem [freez], który nie uwidacznia się na wersji powerup, jeszcze nie doszedłem co może go powodować. Spróbuję zbudować własnoręcznie podobną scenę opierając się wyłącznie na tutorialu i ominąć bądź chociaż odnaleźć szkopuł.

Ps. ewentualnie gdyby przypadkiem znalazła się jakaś alternatywna mosowa 1.4 nie omieszkam przetestować 😉

Widok 3 wpisów - 1 z 3 (of 3 wszystkich)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.