MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Strona główna Forums Sprzęt Dysk SCSI i MorphOS

Widok 7 wpisów - 1 z 7 (of 7 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
    EnderEnder
    Participant

Cześć wszystkim.
    Wpadł mi w ręce dysk HP SCSI (chyba SAS) 10 000 obrotów. Nie wiem, czy jest sprawny, ale korci mnie żeby to sprawdzić bo ma 140 GB. Czy MorphOS obsługuje takie dyski jak mój? Polecacie jakiś kontroler na PCI? A może nie warto się za to w ogóle brać?

Participant
    Cześć wszystkim.
    Wpadł mi w ręce dysk HP SCSI (chyba SAS) 10 000 obrotów. Nie wiem, czy jest sprawny, ale korci mnie żeby to sprawdzić bo ma 140 GB. Czy MorphOS obsługuje takie dyski jak mój? Polecacie jakiś kontroler na PCI? A może nie warto się za to w ogóle brać?

Dla pegazów polecam symbiosa 810, dla powermaców 875. Dysk powinen być widoczny i działać. Należy pamiętać, że Ralph Shmidt robił oprogramowanie dla amigowych kart z scsi gdy większość grała w superfroga

Participant
    Dla pegazów polecam symbiosa 810, dla powermaców 875.

Myślisz, że da się do takich kart podłączyć dysk z interfejsem SAS?

EnderEnder
    Participant

Poszukałem i mam HP Model: BD14658225

http://allegro.pl/hp-bd1465822c-9×2004-044-2gbit-146gb-fc-10k-fv-gw-i2906679304.html wyjście z tyłu mojego dysku takie samo jak na ostatnim zdjęciu na dole. To chyba taki sam dysk (końcówka numeru inna).

Gdyby działał to jest szansa na współpracę z MorphOS-em i wykorzystanie tej prędkości?

Participant
    Poszukałem i mam HP Model: BD14658225. Gdyby działał to jest szansa na współpracę z MorphOS-em i wykorzystanie tej prędkości?

Fibre Channel? Raczej zapomnij, to wymaga specjalnego kontrolera.

EnderEnder
    Participant
    Poszukałem i mam HP Model: BD14658225. Gdyby działał to jest szansa na współpracę z MorphOS-em i wykorzystanie tej prędkości?

Fibre Channel? Raczej zapomnij, to wymaga specjalnego kontrolera.

No nic szkoda. Chce ktoś ten dysk po kosztach (tylko wysyłka) ?

Participant
    Dla pegazów polecam symbiosa 810, dla powermaców 875.

Myślisz, że da się do takich kart podłączyć dysk z interfejsem SAS?

fakt sasa sie nie wykorzysta ale wszystkie pozostale (50, 68, 80pin) tak

Widok 7 wpisów - 1 z 7 (of 7 wszystkich)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.