MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Strona główna Forums Oprogramowanie Coś się ściąga…

Widok 3 wpisów - 1 z 3 (of 3 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
    MDWMDW
    Participant

Od pewnego czasu widzę, że mruga mi kontrolka na belce Ambienta oznaczająca ściąganie czegoś z sieci. Leci tego niewiele, bo jakieś 0.25 KB/s (5 pakietów na sekundę). Kontrolka wysyłania nie mruga.
    Testowo wywaliłem wszystko z WBStartup, w user-startup nie odpala się nic dziwnego. No i nie wiem co się dobiera do sieci bez mojej zgody. Głowę bym dał, że kiedyś mi to tak nie mrugało. Da się jakoś sprawdzić co jest tego przyczyną?

Participant
    Da się jakoś sprawdzić co jest tego przyczyną?

Tak. Potrzebujesz do tego MorphOS-a 3.2… Albo dwóch rzeczy. Działającego ARexxa i archiwum z wersją demo AmiTCP 4.0. W katalogu bin/ znajdziesz tam skrypt ARexxowy netstat. Skrypt ten pokazuje aktywne połączenia sieciowe. Działa ze stosem TCP który jest aktualnie w MorphOS-ie. A co w 3.2? Program netstat ma interfejs w MUI i podgląd połączeń w czasie rzeczywistym .

MDWMDW
    Participant
    Da się jakoś sprawdzić co jest tego przyczyną?

Tak. Potrzebujesz do tego MorphOS-a 3.2… Albo dwóch rzeczy. Działającego ARexxa i archiwum z wersją demo AmiTCP 4.0. W katalogu bin/ znajdziesz tam skrypt ARexxowy netstat. Skrypt ten pokazuje aktywne połączenia sieciowe. Działa ze stosem TCP który jest aktualnie w MorphOS-ie. A co w 3.2? Program netstat ma interfejs w MUI i podgląd połączeń w czasie rzeczywistym .

No to chyba poczekam na MorphOS-a 3.2. Tym bardziej, że jak na złość w tej chwili kontrolka nie mruga. Jak na złość przestało… Ale fajnie wiedzieć, że coś takiego będzie w MorphOS 3.2. Na pewno spróbuję jak wyjdzie. Dzięki za informację. Sam bym pewnie tego w MOSie 3.2 nie odkrył, a tak będzie to jedna z pierwszych rzeczy jakie z czystej ciekawości sobie zobaczę. 🙂

Widok 3 wpisów - 1 z 3 (of 3 wszystkich)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.