Strona główna › Forums › Sprzęt › [email protected] #2 2013
Chłopaki się bawią.
MorphOS działający na iMacu G5 nowością nie jest:
http://www.geit.de/images/hm12072013/images/img_0016.jpg
ale MOS na staruszku Titaniumie tak:
http://www.geit.de/images/hm12072013/images/img_0010.jpg
Miałem kiedyś takiego…
Jeśli miałbym wymieniać Miniacza to na coś takiego właśnie. Zwarty, kompaktowy sprzęt o znacznie większych możliwościach. Tyle tylko, że trzeba pilnować matrycy.
Mnie też się podoba, szczególnie wersja z matrycą 20"
Mnie też się podoba, szczególnie wersja z matrycą 20"
A jak to się grzeje?
Ti ma max 1 GHz, to chyba nie są znacznie większe możliwości 🙂 , fakt że przenośny i ogólnie sympatyczny sprzęt ale jednak wolniejszy od mini maca.
Ti ma max 1 GHz, to chyba nie są znacznie większe możliwości 🙂 , fakt że przenośny i ogólnie sympatyczny sprzęt ale jednak wolniejszy od mini maca.
Przecież Koszerowi chodziło o iMaca G5 a nie PowerBook G4 Titanium 🙂
Ano przecież stoi jak byk że G5. Pomroczność jasna mnie dopadła albo przeoczyłem bo ciupię z telefonu w oczekiwaniu na zasilacz do PB. Chińska podróbka wreszcie padła ( chociaż tak na prawdę to wina kota – położył się na wtyczce i zasilacz zamęczył się na zwarciu) a tak swoją drogą to słabo rozwiązane jest połączenie zasilacz-powerbook, w miniaczu za to lux zrobili.
Do mnie jakoś nie przemawiają kompy all in one tak więcej support dla iMaca jest mi obojętny.
A ja mam do nich słabość, jeszcze od czasów A600 🙂 A monitor to dodatkowy bonus (ciekawe jak by na moim biurku wyglądała matryca o przekąnej 20 cali).
Rozumiem miniac, malutki, do plecaka wsadzić i do kumpla zawinąć 🙂 ‘All in one’ z monitorem to już mały problem 😛
Rozumiem miniac, malutki, do plecaka wsadzić i do kumpla zawinąć 🙂 ‘All in one’ z monitorem to już mały problem 😛
Ja targałem miniacza razem z LCD 22" w plecaku turystycznym :] (coś mi chrupie w kręgolu szyjnym teraz) . Myślę że z ‘All in one’ lżej by było, o ile nóżka jakoś sensownie się składa.
Ja targałem miniacza razem z LCD 22" w plecaku turystycznym :] (coś mi chrupie w kręgolu szyjnym teraz) . Myślę że z ‘All in one’ lżej by było, o ile nóżka jakoś sensownie się składa.
To ja wolę targać PowerBooka 🙂
„A jak to się grzeje?”
Pod MorphOS nie wiem. Miałem kiedyś iMaca G5 1.8 Ghz, 1 Gb Ram, GeForce 5200, to na OSX 10.5.8 wył strasznie, przy obciążeniu temperatura procesora oscylowała w granicach 70-80 stopni. A pisząc obciążenie nie mam na myśli grania w coś wymagającego, bo pod OSX na GF5200 to grać w coś sensownego się szczególnie nie da;)
Za to in plus – genialna matryca, tak pięknego i żywego obrazu nie widziałem nigdy wcześniej ani nigdy później na swoim biurku.
Copyright 2014 - Wszelkie prawa zastrzeżone MorphOS.pl