Strona główna › Forums › Klub dyskusyjny › Amiganoid 2011 › Amiganoid 2011
Temat wielokrotnie poruszany przez moją osobę, z rozmów wynika jedno procek musi być lowedian, aby zachować kompatybilność z 68k. Dużo takich procków poza PPC nie ma na rynku a ARM odpadają praktycznie. Ja wyszukałem MIPS. Chińczycy zbudowali własny procesor i komputer w oparciu o tą architekturę 🙂 Dobry tani sprzęt 😛
Swoją drogą G5 nie wystarczy do FullHD ? Nie obawiał bym się o przyszłość, obecnego sprzętu G4/PB/G5 wystarczy na lata.
Nie zgadzam się, ze stwierdzeniem że system jest już dostaczenie rozwinięty. Z tego co mi brakuje:
– sterowniki 3d obsługujące nowesze karty jak i z obsługą AGP dokładnie chodzi mi o GART abym na swoim eMacu 32 VRAM mógł grać w Wolfa.
– rozbudowa TinyGL o shadery, niedługo uwolnione zostaną źródła DOOM3/QUAKE4 zapewne jeśli chcielibyśmy port tego to bez lepszego 3d nie mamy o czym marzyć.
– rozbudowa MUI o nowe klasy która ułatwi budowanie bardziej skomplikowanych aplikacji
– lepszy system obsługi drukarek
Pewnie wymieniać można by bez końca. Mam nadzieję, że część z wymionienych rzeczy kiedyś się doczekamy.
Copyright 2014 - Wszelkie prawa zastrzeżone MorphOS.pl