MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Odpowiedzi na Forum Stworzone

Widok 15 wpisów - 1 z 15 (of 40 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
  • w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5269
    AvatarKaczus
    Participant

    Dla śledzących wątek mam informację, że na stronie pojawił się mikro tekst o makrach 🙂

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5253
    AvatarKaczus
    Participant

    Na koniec wakacji dla rozrywki proponuję mały quiz z programowania w językach C i C++. Quiz chyba wyszedł trochę trudniejszy niż przypuszczałem, gdyż 7/10 to na prawdę dobry wynik i z tego co widzę na razie niewielu taki uzyskało.

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5245
    AvatarKaczus
    Participant

    Żeby nie było, że na stronie się nic nie dzieje, to co jakiś czas dochodzą nowe rzeczy. Ostatnio pojawił się wpis w skrzyni porad o flushowaniu bufora w obiekcie cin.

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5229
    AvatarKaczus
    Participant

    Coś co powinno być chyba na początku, czyli taki krótki artykuł, dla tych co myślą by zostać programistami.

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5204
    AvatarKaczus
    Participant

    Fajnie, że dzielisz się wiedzą.

    No to,żeby nie było, że za dużo się obijam, taka mała powtórka z liczb zmiennoprzecinkowych

    • Ta odpowiedź została zmodyfikowana 5 years, 4 months temu przez AvatarKaczus.
    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5180
    AvatarKaczus
    Participant

    Dodałem nową podstronę, w której będę umieszczał coś ala FAQ, czyli odpowiedzi na często pojawiające się pytania, oraz wskazówki jak niepopełniać częstych błędów obecnie jest tam 5 podpowiedzi.

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5178
    AvatarKaczus
    Participant

    Nowy artykuł na stronie (dla zainteresowanych). Tym razem troszkę zabawy wskaźnikami.

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #5145
    AvatarKaczus
    Participant

    Jak ktoś zaczął zabawę z MUI, to może przyda mu się kilka uwag na temat custom classes?

    w odpowiedzi do: Informacje o cyklu C obiektowo #2145
    AvatarKaczus
    Participant

    Dla zainteresowanych kolejny artykuł o programowaniu na stronie.

    w odpowiedzi do: Czy macie problemy z Yamem? #2131
    AvatarKaczus
    Participant
    A czy błąd pojawia się od początku, czy po kilku uruchomieniach Yama po zmianach? Ja nie zmieniam użytkownika, choć Yama odpalam kilakrotnie celem sprawdzenia poczty i błędów nie zauważyłem. Może tu jest przyczyna?

    Błąd pojawia się za każdym razem, natomiast hity i zwiecha systemu dopiero po wielu odpaleniach i niekoniecznie podczas odpalania….

    w odpowiedzi do: Czy macie problemy z Yamem? #2129
    AvatarKaczus
    Participant
    "Make donation" powoduje otwarcie OWB i wczytania odpowiedniej strony.

    No to coś jest nie tak u mnie w systemie, tylko co….

    Poszedłem dalej w testach. Przy:
    MUI_NewObject(MUIC_NBitmap, TAG_DONE)

    w logu mam:
    MUI_NewObjectA : FAILED: ( 0) hash=000 builtin=23ffdea4 NBitmap.mcc

    I dotyczy to jedynie tej linijki w Yamie, w programie testowym dołączonym do źródeł nbitmap_mmc działa poprawnie…. Może ktoś ma jakiś pomysł, co może być generatorem takiego błędu?

    Bład ten po pojawieniu się kilkukrotnym (kilka restartów yama w związku ze zmianą użyszkodnika) powoduje poxniej przypadkowe hity. Powiązane z klasą nbitmap…

    w odpowiedzi do: Czy macie problemy z Yamem? #2127
    AvatarKaczus
    Participant
    U mnie jest poprawnie, Yam działa stabilnie. Baner "make donation" też działa prawidłowo. MOSa mam 3.5.1, YAMa w wersji 2.9p1, klasa nbitmap.mcc 15.23.

    O to ciekawe z czym u mnie sie gryzie w takim razie…. bo widzę u mnie problem z otwarciem klasy nbitmap… może jakiś inny program używa czegoś z czym to się gryzie. A "Make donation", przenosi cie na odpowiednią stronę, czy tylko się wyświetla? bo u mnie wyświetlało się tylko. Żeby nie było chcę namierzyć winowajcę, który cos psuje….

    w odpowiedzi do: OWB nie może wczytać strony #2124
    AvatarKaczus
    Participant
    Kesz to raczej nie kłopot, ale wyczyszczenie ciasteczek, topsites oraz local storage powinno "pomóc" – nic nie pomogło. Podstawiałem również pliki ze "starego" OWB ale efekt jest ten sam. Zero możliwości ZALOGOWANIA.

    Tak jak napisałem – Twój problem to problem 3 – na co zresztą wskazuje numer błędu – podczas negocjacji przeglądarka nie może przełączyć się w tryb, który wymusza serwer. W przypadku Twoim jest to inny bład. Natomiast chodziło o czyszczenie kesza itp w przypadku logowania do alledrogo, bo pisałeś, że z logowaniem do niego nie masz problemów, mimo że masz w systemie czas letni. No chyba, że przestawiasz strefe czasową podczas lata, to by tłumaczyło cokolwiek. Problem w tym, że wtedy przestanie działać licencja na goldeneda u mnie, więc w moim przypadku nie bardzo wchodzi w grę. Chyba, że łaczy Ci się ze stroną podaną przez MDW, to byłoby conajmniej dziwne, gdyż u mnie nie dobija się do serwera, ba nie łączy się też z innych przeglądarek, ani z innych ich wersji, no chyba, że zmienie stos tcp. Sprawdziłem też ze starszymi wersjami owb – efekt dokładnie identyczny….

    w odpowiedzi do: OWB nie może wczytać strony #2121
    AvatarKaczus
    Participant
    Czytając to można odnieść wrażenie, że pod MorphOSem wszystko nie działa. 🙂 A to nie jest prawda, bo np. z Dropbox, GoogleDrive, YouTube korzystam pod MorphOSem (z tego pierwszego to nawet dużo). 🙂

    Nie jest tak źle, po prostu, jak działa, traktuje się to jako sytuację naturalną i nie kombinuje dalej, więc o czym tu pisać, a czasem potrafi coś nie działać poprawnie, wtedy szuka się rozwiązania, więc rodzą sie dyskusje i takie problemy występują pod wszystkimi systemami 🙂

    w odpowiedzi do: OWB nie może wczytać strony #2119
    AvatarKaczus
    Participant
    Problem ruszyłem na PPA – http://www.ppa.pl/forum/morphos/30120/nowe-owb
    Na poprzedniej przeglądarce pracuje – na obecnej nie…
    Więc chyba jednak problem z przeglądarką.

    gdyby tak było połączyłbym się z innych programow, ale ani telnet, ani sputnik nie daje połaczenia z tą strona – obawiam się, że masz ja w keszu…. Jeśli chodzi o ING, to do panelu logowania dostaję sie bez problemu, dalej nie, bo musiałbym wpisać identyfikator….

    Może masz rację! Jeśli to kesz to co mogę dokładnie zrobić z tym kłopotem?

    Kesz to raczej nie kłopot, ale wyczyszczenie ciasteczek, topsites oraz local storage powinno "pomóc". Dodatkowo piszesz o innym błędzie – z serwerami (np z plusem online) program się łączy tylko nie może się "dogadać", w przypadku makowegoabc jest problem z połaczeniem. Jakimkolwiek. Są tu 3 różne błędy
    1) połączenie – pierwotnie opisany
    2) połączenie z allegro – problem z jakimś skryptem – zresztą występuje już nie tylko na allegro, coraz więcej serwisów zabezpiecza w ten sposób logowanie, więc olanie poprawnej obsługi czasu przez mosteam zaczyna odbijac się czkawką
    3) problem z negocjacją połączenia szyfrowanego – tu możliwy jest błąd w przeglądarce. Z ing nie miałem problemu, ale fakt doszedłem tylko do okna logowania, możliwe, że dalej nie przejdę (nie mam tam konta, więc nie mam jak sprawdzić), natomiast w plusonline nie działa rzeczywiście na nowym owb (ale działa połaczenie na innych programach, więc to nie ten sam problem, który opisywany jest przez MDW)

Widok 15 wpisów - 1 z 15 (of 40 wszystkich)