MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
  • WHDLOpener – recenzja

    truman_burbank Sierpień 18, 2018 9:50

    Nie tak dawno informowaliśmy o WHDLOpenerze. Na blogu Amigaone X5000 jest już recenzja

    Czytaj dalej...
  • Iris beta 36

    waldiamiga Sierpień 17, 2018 9:04

    Jacek “jacadcaps” Piszczek wydał kolejną wersję swojego programu pocztowego. Z nowości wprowadzono obsługę wiadomości roboczych. Beta ta również rozwiązuje kilka problemów związanych z wysyłaniem wiadomości i dodaje niektóre ulepszenia interfejsu użytkownika. Więcej informacji przeczytacie w pliku README.txt. Iris beta 36

    Czytaj dalej...
  • WHDLOpener

    SZAMAN_exec.pl Sierpień 15, 2018 12:05

    Pakiet WHDLOpener integruje E-UAE / WHDLoad z Ambientem. Gry WHDLoad można startować przez plik slave lub po prostu klikając w ikonę. Obrazy ADF można uruchomić od razu w E-UAE lub montować w MorphOS. Więcej informacji o tym rozwiązaniu Korniego znajdziecie na stronie https://morph.zone/modules/news/article_storyid_2420.html

    Czytaj dalej...
  • “Iris e-mail” – recenzja bety 33

    truman_burbank Sierpień 6, 2018 3:19

    Na blogu AmigaOne X5000 można przeczytać recenzję klienta pocztowego Iris w wersji beta 33. 

    Czytaj dalej...
  • MorphOS 3.11 i AmigaOne X5000

    truman_burbank Lipiec 23, 2018 1:44

    Na stronie “Amigaone X5000 blog” można poczytać o wrażeniach z użytkowania systemu MorphOS 3.11 na rzeczonym komputerze. 

    Czytaj dalej...
  • MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a MorphOS to system lekki, szybki i efektywny godny spadkobierca amigowej tradycji
  • MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a MorphOS jest systemem wolnym od wirusów trojanów i złośliwego oprogramowania
  • MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a MorphOS pracuje na tanim i dostępnym sprzęcie komputerach Apple z procesorami PowerPC

Strona główna Forums Klub dyskusyjny pierwszy raz

Ten temat zawiera 21 odpowiedzi, i 7 głosów , a ostatnio aktualizowany był przez  Ittaj w dniu 4 lata, 9 miesiące temu.

Widok 7 wpisów - 16 z 22 (of 22 wszystkich)
  • Autor
    Wpisy
  • #1837

    recedent
    Participant
    w jakim systemie plików musi być sformatowany pendrive aby były widoczne na nim pliki ??

    Skoro się otwiera, to pliki powinny być widoczne. Pewnie nie mają ikon, więc musisz dać z menu kontekstowego (pod prawym przyciskiem) Widok->Wszystkie pliki. Możesz też przełączyć gadżet cykliczny w oknie (po prawej stronie – zmieniasz z "Ikony" na "Wszystkie pliki").

    #1839

    shooterxxx
    Participant
    w jakim systemie plików musi być sformatowany pendrive aby były widoczne na nim pliki ??

    Skoro się otwiera, to pliki powinny być widoczne. Pewnie nie mają ikon, więc musisz dać z menu kontekstowego (pod prawym przyciskiem) Widok->Wszystkie pliki. Możesz też przełączyć gadżet cykliczny w oknie (po prawej stronie – zmieniasz z "Ikony" na "Wszystkie pliki").

    Dzięki

    #1929

    Ittaj
    Participant

    U mnie jest ten sam problem z netem. Żadne ustawienia na trwałe nic nie zmieniają, jak uda się połączyć to net chodzi tylko do następnego restartu (pomimo zapisania ustawień) a udaje się połączyć w sposób nieraz trywialny, np. poprzez nadanie nazwy hostname. Innym razem przez zmiane z dynamicznego na statyczny. Tyle że po restarcie znowu nie działa i wtedy nieraz pomaga skasowanie hostname albo zmiana powrotna ze statycznego na dynamiczny…;)
    Też jestem początkujący, więc mam prawo się mylić (i jeśli tak jest to mnie poprawcie) ale wydaje mi się, że to jakiś bug a nie kwestia ustawień.
    Zauważyłem zresztą na sieci, że więcej posiadaczy miniaczy ma problem z netem.
    Mój sprzęt:
    MorphOS 3.3 (na 3.2 było lepiej z tym netem ale też był problem)
    Mac Mini 1.33 GHz, 1 GB Ram, Radek 9200 32 mb vram
    Modem: Cisco EPC3925 (połączony po kablu)
    dostawca: INEA

    EDIT:
    Mam dual boot z osx 10.5.8 i na tym drugim net działa bez problemu.

    #1930

    krashan
    Participant
    Modem: Cisco EPC3925 (połączony po kablu)

    To mi zaczyna wyglądać na regułę… Kolejny sprzęt Cisco/Linksys i kolejny problem z netem pod MorphOS-em. Jak się coś będzie działo w temacie, może podsunę tę informację naszym specom od stosu TCP.

    #1931

    Ittaj
    Participant
    może podsunę tę informację naszym specom od stosu TCP.

    Byłoby miło 😉

    #1933

    shooterxxx
    Participant
    U mnie jest ten sam problem z netem. Żadne ustawienia na trwałe nic nie zmieniają, jak uda się połączyć to net chodzi tylko do następnego restartu (pomimo zapisania ustawień) a udaje się połączyć w sposób nieraz trywialny, np. poprzez nadanie nazwy hostname. Innym razem przez zmiane z dynamicznego na statyczny. Tyle że po restarcie znowu nie działa i wtedy nieraz pomaga skasowanie hostname albo zmiana powrotna ze statycznego na dynamiczny…;)
    Też jestem początkujący, więc mam prawo się mylić (i jeśli tak jest to mnie poprawcie) ale wydaje mi się, że to jakiś bug a nie kwestia ustawień.
    Zauważyłem zresztą na sieci, że więcej posiadaczy miniaczy ma problem z netem.
    Mój sprzęt:
    MorphOS 3.3 (na 3.2 było lepiej z tym netem ale też był problem)
    Mac Mini 1.33 GHz, 1 GB Ram, Radek 9200 32 mb vram
    Modem: Cisco EPC3925 (połączony po kablu)
    dostawca: INEA

    EDIT:
    Mam dual boot z osx 10.5.8 i na tym drugim net działa bez problemu.

    ja zmieniłem router i zaczęło wszystko prawidłowo działać 😀

    #1934

    Ittaj
    Participant
    ja zmieniłem router i zaczęło wszystko prawidłowo działać 😀

    A na jaki zmieniłeś?
    Przy okazji, może ktoś używa z powodzeniem pod MorphOS któregoś z tych:
    http://www.inea.pl/dom/internet/internet_stacjonarny/modemy/
    niedługo kończy mi się umowa, to przy przedłużeniu może naciągnąłbym ich na nowy modem i nie musiał za niego płacić.

Widok 7 wpisów - 16 z 22 (of 22 wszystkich)

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.