MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a
MorphOS.pl – Polska strona użytkowników MorphOS-a

Strona główna Forums Oprogramowanie MorphOS i VNC (rozwiązane) MorphOS i VNC (rozwiązane)

#520
Avatarkrashan
Participant
1) W czym skompilować program pisany w C++ (żeby kompilator sam nie generował błednego kodu ) ?

GCC 2.95.3 raczej Ci nie wygeneruje błędnego kodu. Natomiast może po prostu nie obsługiwać bardziej zaawansowanych technik C++, które zostały ustandaryzowane później. Tak więc jeżeli C++ to jednak chyba 4.4.4. Ja również do programów w czystym C używam czwórki, np. DigiBooster 3 jest nim kompilowany, na razie problemów nie było.

2) Lepiej kompilować program etapami, czy cały?

To zależy tylko i wyłącznie od wielkości projektu. Jeżeli chcesz kompilować w jednym podejściu, cały kod źródłowy musi być w jednym pliku, co po przekroczeniu jakichś 100 kB kodu staje się po prostu niewygodne.